Veze posle raka

Byadmin

Veze posle raka

Verovatno će svaka vaša veza na neki način biti pogođena vašim iskustvom raka.

Nakon svega što ste prošli, vaša uloga u vašoj porodici, grupi prijatelja ili vezi će biti drugačija. Promenili ste se – i naravno, vaši odnosi sa drugima su se promenili. Možda se osećate zrelije i snažnije nego ranije i mislite da su drugačije stvari sada važne.

Mnoge porodice očekuju da se sve vrati u normalu (kako god to da definišu) kada se završi lečenje.  Ali budite spremni – možda ste se i vi i vaša porodica trajno promenili.

Možda ćete se osećati nepovezano i otuđeno od starih prijatelja. Možda se osećate da ste primorani da odrastete brže od njih i sada se osećate zrelije. Ili ste možda propustili mnogo prilika za druženje sa ljudima u vašim godinama i osećate se kao da su se vaši prijatelji napustili i ostavili vas.

Dok pokušavate da se vratite u ‘običan’ život, možda ćete otkriti da morate ponovo razmisliti i čak prekinuti neka prijateljstva. To se ionako moglo desiti – sa i bez raka.

Kada počnete da shvatate šta vam je važno i interesantno, dajte sebi priliku da upoznate ljude koji imaju slične interese i vrednosti. Možda biste mogli da se povežete sa ljudima na mreži. Možete se pridružiti našoj  online zajednici za mlade ljude pogođene rakom.

Ako imate partnera / dečka / devojku koji je bio sa vama tokom vašeg iskustva sa rakom, vaša veza se verovatno promenila (na bolje ili na gore).

Možda ste se bavili nekim borbama i niste se tako dobro razumeli kao i pre raka.

Možda ćete otkriti da se vaš stav prema stvarima i vašem pogledu na život promenio i to može uticati na vaš odnos.

Ali neki parovi smatraju da prolazak kroz nešto slično zajedno jača njihovu vezu i učvršćuje njihovu bliskost i posvećenost jedni drugima. Razgovarajte sa svojim partnerom / dečkom / devojkom o tome kako se osećate tako da oni znaju šta se dešava u vašoj glavi i kako bi mogli da vas podrže.

Ako ste singl, možda vam je stresno kako da ponovo počnete da se sastajete sa ljudima i kada da im kažete o svom raku.

Rak je možda uticao na vaše samopouzdanje, samopoštovanje i izgled.

Neki ljudi se brinu da su manje privlačni i da će im biti teško da formiraju nove odnose.

Mnogi se pitaju da li će – i kako – reći budućim partnerima o njihovom raku, posebno ako je pogođena njihova plodnost.

O autoru

admin administrator

Napiši komentar